Forside
Nye elever

Info til nye elever på VBC

På denne side finder du praktiske oplysninger til dig, der skal starte på Vejen Business College i august 2017. Hold gerne øje med siden, da der løbende bliver lagt nyt materiale op.

Læs også gerne vores velkomstfolder.

Første skoledag

Tirsdag den 15. august kl. 9:00. Vi mødes i kantinen – skema for resten af dagen kan ses nedenfor under Introskemaer.

OBS:

  • Medbring sygesikringsbevis til brug ved bogudlevering
  • Medbring også en kopi af dit afgangsbevis fra folkeskolen

Klasselister

OBS: Klasseinddelingen for HHX er foreløbig – de endelige klassedannelser på HHX sker først efter elevernes valg af studieretning i uge 41. Opstart i de endelige HHX-klasser sker mandag den 13. november.

* HH11 og HH14 samlæses i alle fag på nær Dansk, Matematik, Samfundsfag og International Økonomi

Introskemaer

Første skoledag følges disse skemaer – resten af ugen følges det normale skema, som kan ses på www.uddataplus.dk

Introtur

Torsdag den 7. september – fredag den 8. september. Turen går til Holmsborg Lejrcenter ved Søndervig (Ringkøbing). Prisen for deltagelse er 300 kroner, som skal betales til din klasselærer i introugen.

Introfest

Fredag den 25. august er der introfest.

Computer, lommeregner m.m.

På VBC skal alle elever medbringe egen computer til undervisningen. Du kan få installeret en version af Microsoft Office-pakken gratis hos vores it-afdeling.

Derudover skal du medbringe papir, hæfter, mapper, skrive- og tegneredskaber til undervisningen.

Du skal også bruge en lommeregner. Vi anbefaler en Texas TI-30.

Ringetider

1.+2. lektion: 08.00-09.30
3.+4. lektion: 09.45-11.15
Spisepause: 11.15-11.45
5.+6. lektion: 11.45-13.15
7.+8. lektion: 13.25-14.55
9. lektion: 14.55-15.40

Rabat på bus og tog

Går du på en ungdomsuddannelse, kan du undersøge dine muligheder for at få et såkaldt ungdomskort. Med et ungdomskort opnås rabat på den daglige transport mellem hjem og skole.

Ungdomskort kan fås via hjemmesiden www.ungdomskort.dk. Det er her du bestiller kortet, og her kan du også læse mere om det. For at få adgang til hjemmesiden, skal du bruge NemID.

SU

Du kan tidligst søge SU 1 måned før den dato, hvor du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra den 1. september, så kan du tidligst søge fra den 1. august. Det forudsætter dog, at du er fyldt 18 år, og at du har fået brev om, at du er optaget på uddannelsen.

Du søger SU i minSU på su.dk. For at få adgang til minSU skal du bruge NemID, som du kan bestille på su.dk. Det tager noget tid at få NemID, så bestil den i god tid. På den måde er du sikker på, at du kan få din SU til tiden.