Forside
EUS Business

For dig som er student og som gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet

Hent informationsfolder om EUS Business her

EUS Business er for elever, som allerede har en gymnasial uddannelse (stx, htx, hf eller hhx), og som ønsker at få en uddannelse indenfor kontor, handel eller detailområdet. Har du en stx, htx eller hf, kan du tage EUS Business på 10 uger. Har du en hhx, skal du kun undervises i det uddannelsesspecifikke fag, og så kan du tage en EUS Business på kun 5 uger!

Som udgangspunkt skal du igennem præcis det samme pensum som de elever, der går på EUD Business på normeret tid (et år), men på grund af din gymnasiale uddannelse får du merit i en række fag.

Grundfag

10 uger med følgende fag – kun for studenter med en stx, htx eller hf:

  • Informationsteknologi C
  • Afsætning C
  • Erhvervsøkonomi C

Uddannelsesspecifikt fag

Ud over grundfag bliver du undervist i det uddannelsesspecifikke fag, hvor du skal vælge Detail, Handel eller Kontor. Studenter med en hhx skal kun undervises og eksamineres i det uddannelsesspecifikke fag.

Eksamen

Du skal til eksamen i grundforløbsprojektet, som bygger på det uddannelsesspecifikke fag. Derudover skal du til en caseeksamen i et af grundfagene (IT, Afsætning eller Erhvervsøkonomi), hvis du har en stx, htx eller hf.

Uddannelsens opbygning

EUS Business forløbet varer 5/10 uger. Bagefter kan du søge en to-årig elevplads i en virksomhed, du selv vælger. Efter de to år som kontorelev, handelselev eller butikselev er du udlært.

SU

Du får SU i alle de 5/10 uger.

Opstart

På Vejen Business college starter vi EUS Business forløb op i starten af august og i starten af januar.  Forhør dig på skolen om det præcise opstartstidspunkt.

Adgangskrav

Du skal have:

  • Dansk eller nordisk studentereksamen (stx), htx, hf eller hhx.
  • Bestået dansk og matematik fra gymnasiet eller folkeskolen.

Mere information

Ønsker du at få mere at vide om EUS Business på Vejen Business College, er du meget velkommen til at kontakte skolens studievejledere:

Ansøgningsskema og ansøgningsfrist

Der er ingen egentlig ansøgningsfrist til EUS Business, men vi anbefaler dig at søge i så god tid, som muligt.

Ansøgningsskema EUS 5 uger | Ansøgningsskema EUS 10 uger

Udfyld og underskriv ansøgningen og send den til Vejen Business College, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen. Du er selvfølgelig også velkommen til at aflevere ansøgningen personligt.

Du må også gerne sende ansøgningsskemaet elektronisk til vejenbc@vejenbc.dk, men i så fald skal du underskrive skemaet og skanne det.

Så snart vi har modtaget din ansøgning til EUS Business, vil du blive kaldt ind til en samtale, hvor du vil blive orienteret nærmere om forløbet. Til denne samtale skal du medbringe dit studentereksamensbevis.