Forside
HHX
Videregående uddannelse

Videregående uddannelse

Retningsviseren

Har du en idé om, at du vil læse videre efter gymnasiet, men er du i tvivl om, hvilken studieretning, der giver direkte adgang til hvilke videregående uddannelser? Så kan du bruge værktøjet Retningsviseren på UddannelsesGuiden.

Værktøjet viser veje til en ønsket videregående uddannelse og kan derfor hjælpe dig med at vælge den rigtige studieretning. Retningsviseren viser både, hvilke studieretninger, der giver direkte adgang til at søge en ønsket videregående uddannelse og hvilke studieretninger, hvor der kræves valg af bestemte fag – eller evt. efterfølgende supplering – for at opfylde de specifikke adgangskrav.

Retningsviseren er et supplement til Adgangskortet (se nedenfor).

Læs mere og prøv Retningsviseren her

Adgangskortet

Har du valgt studieretning, men er du i tvivl om, hvilke videregående uddannelser lige præcis din studieretning og fagkombination giver dig adgang til? Så brug “Adgangskortet” fra UddannelsesGuiden!

Du kan bruge Adgangskortet på tre forskellige måder:

  • Søg ud fra fag og gymnasial uddannelse
    Angiv gymnasial retning samt yderligere fag og niveauer og se, hvilke videregående uddannelser adgangskravene er opfyldt til.
  • Søg ud fra interesse
    De videregående uddannelser er “bundtet” i interessegrupper (kendt fra Studievælgeren på UG, Studievalgs vejledningsmateriale, universiteters hjemmesider etc.). Vælg en videregående uddannelse og se de specifikke adgangskrav til uddannelsen.
  • Søg en specifik videregående uddannelse
    Benyt søgefunktionen og find en konkret videregående uddannelse med oplysning om tilhørende specifikke adgangskrav.

Læs mere og prøv Adgangskortet her.