Forside
Nye elever

Info til nye elever på VBC

På denne side finder du praktiske oplysninger til dig, der skal starte på Vejen Business College i august 2018. Hold gerne øje med siden, da der løbende bliver lagt nyt materiale op.

Læs også gerne vores velkomstfolder.

Første skoledag

Tirsdag den 14. august kl. 8:45 – vi mødes i kantinen. Bemærk, at der i de udsendte optagelsesbreve står mødetid kl. 9:00 – dette er en fejl.

Skema for resten af ugen kan ses nedenfor og på www.uddataplus.dk, hvor du skal logge på med dit UNI-login.

OBS: På første skoledag, skal nye elever medbringe

  1. Sygesikringsbevis (til brug ved bogudlevering)
  2. Kopi af afgangsbevis fra folkeskolen
  3. Seddel med stamoplysninger
  4. Evt. betaling for introtur i kontanter (se mere under “Introtur” nedenfor)

Klasselister

Klasseinddelingen for HHX nedenfor er kun gældende for grundforløbet, dvs. de første tre måneder. De endelige klassedannelser på HHX sker efter elevernes valg af studieretning. Studieretningsklasserne starter op mandag den 12. november.

Introskemaer

Skemaer for den første uge kan ses herunder. Skemaerne kan også ses på www.uddataplus.dk – brug dit UNI-login til at logge på. OBS: Alle nye elever mødes kl. 8:45 i kantinen den første dag.

Introskema for HH11

Introskema, HH11

Introskema for HH12

Introskema for HH12

Introskema for HH13

Introskema for HH13

Introskema for GF1-EUD

Introskema for GF1-EUD

Introskema for GF1-EUX

Introskema for GF1-EUX

Introtur

Introtur for alle nye elever til Holmsborg Lejrskole i Søndervig foregår den 10.-11. september.

Betaling for introturen er kr. 300,00, som kan overføres til reg.nr. 1569 – kontonr. 12587570 med angivelse af elevens fulde navn senest fredag den 10. august eller betales kontant til klasselæreren i introugen.

Introfest

Fredag den 24. august er der introfest.

Computer, lommeregner m.m.

På VBC skal alle elever medbringe egen computer til undervisningen. Du kan få installeret Microsoft Office-pakken gratis hos vores it-afdeling.

Derudover skal du medbringe papir, hæfter, mapper, skrive- og tegneredskaber til undervisningen.

Du skal også bruge en lommeregner. Vi anbefaler en Texas TI-30.

Ringetider

1.+2. lektion: 08.00-09.30
3.+4.+5. lektion: 09.45-12.00
Spisepause: 12.00-12.30
6. lektion: 12.30-13.15
7.+8.+9. lektion: 13.25-15.40

Rabat på bus og tog

Går du på en ungdomsuddannelse, kan du undersøge dine muligheder for at få et såkaldt ungdomskort. Med et ungdomskort opnås rabat på den daglige transport mellem hjem og skole.

Ungdomskort kan fås via hjemmesiden www.ungdomskort.dk. Det er her du bestiller kortet, og her kan du også læse mere om det. For at få adgang til hjemmesiden, skal du bruge NemID.

SU

Du kan tidligst søge SU 1 måned før den dato, hvor du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra den 1. september, så kan du tidligst søge fra den 1. august. Det forudsætter dog, at du er fyldt 18 år, og at du har fået brev om, at du er optaget på uddannelsen.

Du søger SU i minSU på su.dk. For at få adgang til minSU skal du bruge NemID, som du kan bestille på su.dk. Det tager noget tid at få NemID, så bestil den i god tid. På den måde er du sikker på, at du kan få din SU til tiden.